Zoom | Google Meet | Microsoft Teams | סקירה בסיסית של אפליקציות שיחות הוידאו והועידות הפופולריות לשיחות ועידה, שיעורים מרחוק, הדרכות ועוד

Zoom | Google Meet | Microsoft Teams | סקירת אפליקציות שיחות הוידאו וועידה הפופולריות לשיעורים מרחוק והדרכות

גוגל (Meet), זום ומיקרוסופט (Teams), שלושתן מציעות כעת גרסאות ו/או שימוש בחינם באפליקציות הווידאו צ'אט שלהן, ריכזנו סקירה כללית נוחה של מה שמציעים שלושת השירותים המתחרים וכיצד (אם ניתן) להשוות בין התכונות העיקריות של כל אחת מהם.

השימוש בשיחות וידיאו ובכלי עבודה אחרים לשיתוף פעולה במקום העבודה ובכיתות הגיע לשיאים בשבועות האחרונים, משום העבודה מרחוק וה"ריחוק החברתי" שהוטלו כתוצאה ממגפת הנגיף הקורונה, למרות שהיו שם כבר שנים ולא מעט עסקים השתמשו בשירותים אלה (ואחרים כגון Webex, BlueJeans וכיו"ב) לצרכים עסקים חובקי עולם.

שלוש הפלטפורמות הפופולריות ביותר כרגע הן Zoom, Microsoft Teams ו- Google Meet, קלות ומונגשות במיוחד, מאפשרות לכם לשמור על קשר עם עמיתים ולהתחבר לחברים ומשפחה למפגשים דיגיטליים, עסקיים או חברתיים. עם זאת, בעוד שכולם חולקים את היכולת המשותפת של העברת הודעות ושיחות וידאו, כל אחד מהם כולל תכונות ייחודיות ומבדלות אשר עשויות להפוך לכלי המועדף על ידכם (בהתאם לצורך ולסיטואציה).

Zoom
זום הפך די מהר לשירות הנפוץ והמבוקש עד כדי שכך שהפך שם נרדף לשיחות וידאו. משתמשים רבים המחפשים דרך פשוטה לתקשר עם עמיתים, חברים וקרובי משפחה במהלך ההסגר. השירות מציע שיחות וידאו ושמע HD לצד פונקציונליות צ'אט, וניתן לגשת אליהם מכל מחשב שולחני, אנדרואיד ואפל.
קיימים שני פתרונות של זום. הגרסה החינמית הבסיסית של האפליקציה יכולה לארח עד 100 משתתפים ומפגשים אחד על אחד ללא הגבלה, כששיחות הווידיאו יוסרו תוך 40 דקות. בינתיים, גרסת ה- Pro עולה עשרות שקלים לחודש ומציעה את כל היכולות של האפליקציה החינמית, ובנוסף גם בקרות ניהול משופרות המאפשרות למארחים להקליט ולהצפין פגישות (עד 1 ג'יגה-בייט), להתאים אישית את מזהי הפגישה ולהשתמש בתזמון וניתוח כלים.
גרסת ה- Pro מגבירה גם את משך המפגש המקסימלי ל -24 שעות - אם כי לא נראה כי מי מהלקוחות ממש צריך זאת...
גרסאות עסקיות אחרות של זום, מציעות תמיכה ב- 300 ל -1,000 משתתפים ושלל כלים כגון תמיכה טלפונית ייעודית, כלי כניסה יחידים, כמו גם לוח מחוונים של מנהל מערכת, מיילים בהתאמה אישית ואפילו כתובות url. בנוסף לאמור, הלקוח מקבל גישה לכל תכונות ה- Pro של Zoom כברירת מחדל.
בעוד שבגזרת האבטחה, Zoom ספגה ביקורת, החברה עשתה מאמצים כדי לטפל בכך לאחרונה. Zoom 5.0 מציע כעת פגישות מוצפנות לחלוטין וכלים טובים יותר עבור מארחים על מנת לשלוט על משתתפים. כולל הפונקציה 'חדר המתנה' וכפתור משתמש דוח חדש בתוך פקדי האבטחה שנועדו לשים קץ למגמה המטרידה של 'זומביומבומינג'.
Microsoft Teams
Microsoft Teams מציעה יכולת חזקה יותר מ- Zoom, ומכוונת בעיקר ללקוחות עסקיים לעומת משתמשים מזדמנים. המשיכה העיקרית של צוותים היא האינטגרציה שלה עם Office 365 וכלי ייצור פרודוקטיביים של Microsoft כמו Word, Excel ו- PowerPoint. בנוסף לכך שהם יכולים לשוחח בצ'אט ושיחת וידאו, משתמשים יכולים לשתף ולשתף פעולה במסמכי Office בזמן אמת, כאשר קבצים משותפים מסונכרנים עם OneDrive ו- SharePoint על מנת לשמור עותקים בצורה מאובטחת בענן. ניתן לגשת לכלים אלה במקום אחד לצד פונקציות הווידיאו וצ'אט הליבה של Teams, מה שהופך אותו לחבילת שיתוף פעולה פרודוקטיבית מקיפה, הכוללת אחד, לצוותים במשרד.
בדומה לזום, Microsoft Teams זמינה הן בגרסאות חינמיות והן בתשלום עבור מכשירים אנדרואיד, iOS ו- Windows. לאלה ללא מנוי Office 365, למיקרוסופט גרסת Microsoft Teams בחינם הניתנת להורדה כשירות עצמאי. משתמשים יכולים להירשם לכך באמצעות כתובת הדוא"ל שלהם.
המהדורה החינמית של Microsoft Teams מציעה הודעות צ'אט ללא הגבלה ושיחות חיפוש, וידאו ושמע, שיתוף קבצים ומסכים, בנוסף ליכולת לשתף פעולה במסמכי Office.
המנויים של Office 365 מתחילים ב 8.00 $ / 3.80 ליש"ט לחודש, ומציעים תמיכה נוספת בכנס וידיאו עם עד 250 משתתפים ואירועים חיים עם עד 10,000 איש. בעלי מנויים של Office מקבלים גישה לתכונות נוספות כמו יכולות תזמון ודיווח לפגישה, כמו גם לתכונות אבטחה חזקות יותר כולל אימות רב גורמים.
בתקופת מגיפת הקורונה, מיקרוסופט מציעה לעסקים תקופת ניסיון בחינם, שישה חודשים בחינם, של Office 365 E1, הכוללת גישה לצוותים. בעוד שזום טענה נתח של בסיס המשתמשים הפוטנציאלי שלה מאז פרוץ ההתפרצות, מיקרוסופט עשתה מאמצים רבים כדי להציג את עצמה כהצעה בטוחה יותר לזו של מתחרותיה.
Google Meet
Google Meet הוא התשובה המונוליתית ברשת ובחיפוש במפגשי מקום מרוחק. החברה לא רצתה לאבד את נוכחותה אצל משתמשיה לטובת זום ומיקרוסופט ולכן Google הפכה לאחרונה את אפליקציית הצ'אט שלה לזמינה בחינם.
עד לאחרונה, Google Meet היה זמין רק למשתמשים ארגוניים בפלטפורמת ה- G Suite של Google. אולם החל מחודש זה, הזמינות מתרחבת לכל מי שיש לו חשבון Google, ויכול להיכנס לשירות מדפדפן Chrome באמצעות כתובת ה- Gmail שלו.
Google Meet מאפשר למשתמשים לארח פגישות וידאו עם עד 100 משתתפים בו-זמנית, ומציעים יכולות שיתוף והקלטת מסך, תזמון וכיתוב בזמן אמת. למשתמשים בחינם אורך מפגשי הווידיאו מוגבלים לעד 60 דקות, אולם המשתמשים יוכלו ליהנות מפגישות באורך בלתי מוגבל עד 30 בספטמבר.
Google הוסיפה מספר תכונות חדשות למפגש בשבועות האחרונים, כשהיא מנסה לאתגר את היריבות Zoom ו- Microsoft Teams. זה כולל תצוגת אריחים מורחבת עם Zoom-esque המאפשרת להציג 16 אנשים על המסך בבת אחת, כמו גם סינון רעשי רקע "אינטליגנטי" שמטרתו להסיר חיות מחמד משבשות ומטרדים רועשים אחרים משיחות.
בנוסף לגישה באמצעות דפדפן האינטרנט, יישומים זמינים גם ל- Google Meet גם במכשירי אנדרואיד וגם ב- iOS. Meet משולב ב- G Suite, ומאפשר למשתמשים להצטרף לפגישות ישירות מאפליקציית היומן של גוגל או באמצעות הזמנת דוא"ל. המהדורה הארגונית של G Suite יוצרת גם מספר טלפון לחיוג לכל פגישה. משתמשים עם אפליקציית G Suite יכולים ליהנות משילוב עם אפליקציות גוגל כמו Docs, Drive, Sheets ו- Notes.
בחזית האבטחה, גוגל מציגה את הצעת הווידאו צ'אט שלה כמאובטחת כברירת מחדל, כאשר Meet מציג בקרות מארח המאפשרות למשתמשים להודות במשתתפים להכחיש ולהשתיק, פגישות מוצפנות ומזהי מורכבים מורכבים שעמידים לניסיונות פריצה בכוח.
דילוג לתוכן